eur:
389.15
usd:
363.62
bux:
68165.89
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Gigantikus összeget lopott, keresik Bulgária legnagyobb bankrablóját

Keresik Bulgária legnagyobb bankrablóját, aki főpénztárosként több mint 20 millió levával (3 milliárd forint) rövidítette meg a görög Alfa Bank bolgár leánycégét - írta a 24 Csasza című napilap.

A még 2011-ben lefülelt volt főpénztárossal szemben a közelmúltban hozta meg a bíróság az elsőfokú ítéletet, 15 évre ítélték, nem rendelkeztek letartóztatásáról. Ezt követően

az ügyészség kezdeményezésére elrendelték őrizetbe vételét, de a rendőrök már nem találták meg őt otthonában.

A korábbi híradások szerint a hosszas nyomozás, és a bírósági tárgyalás sem tárta fel, hogy mi történt a pénzzel, hiába halasztották a vádemelést ellene, és vetettek be ez idő alatt különféle titkosszolgálati eszközöket ellene.

Vallomásában azt állította, hogy egy görög üzletembert segített ki a pénzzel, aki 400 ezer levát ígért neki a "kölcsönért", de a kölcsönzött pénzt sem kapta vissza. Az említett üzletember azonban ezt tagadta a bíróság előtt.

A volt főpénztáros sporttáskában vitte ki a pénzt a bankból,

amit az tett lehetővé számára, hogy időnként a szabályok be nem tartása miatt egyedül is hozzáfért a főpénztárhoz.

A szabályok szerint csak főnökével együtt nyithatta és zárhatta volna a pénztárt, nála volt a kulcs, főnökénél a kód, de ezt nem tartották be, gyakran egyedül zárhatta be azt.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Rángatják a tőzsdéket

Rángatják a tőzsdéket

A reggeli órákban Ázsiában többnyire pozitív hangulat jellemezte a kereskedést, ezt követően pedig Európában vegyes hangulatban indult a kereskedés. Ami a gazdasági eseményeket illeti, idehaza a külkereskedelmi adat második becslése érkezett, Amerikában pedig a gyáripari megrendelések és elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni. Emellett pedig a zárás után érkezik az Apple első negyedéves gyorsjelentése is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×