eur:
393.27
usd:
367.32
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Moszkva aggódik az öböl miatt

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter aggodalmát fejezte ki szombaton katari hivatali partnerének amiatt, hogy több arab ország is megszakította kapcsolatait a Perzsa (Arab)-öböl menti állammal, és felszólította az érintett feleket, hogy tárgyalások útján oldják meg a kialakult válságot.

"Elvi kérdés, hogy nem avatkozunk bele más országok belügyeibe vagy kétoldalú kapcsolataiba. De nem okoz nekünk örömöt, amikor megromlik a viszony a partnereink között" - mondta Lavrov katari kollégájának, Muhammad bin Abdul Rahman ász-Száni sejknek kettejük moszkvai tárgyalásain.

Az arab világ több vezető hatalma, köztük Szaúd-Arábia, Egyiptom, az Egyesült Arab Emírségek, valamint Bahrein, Líbia, Jemen, Mauritánia, Mauritius és a Maldív-szigetek a hét elején jelentette be, hogy megszakítja diplomáciai kapcsolatait Katarral, azzal vádolva a katari vezetést, hogy iszlamista szélsőségeseket támogat és együttműködik Iránnal.

Lavrov szombaton azt mondta, Moszkva készen áll arra , hogy "az érintett felek beleegyezésével és érdekében" segítsen megoldani a kialakult diplomáciai konfliktust.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb személyt vettek őrizetbe Németországban Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×