eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Bombát találtak - ötvenezer embert kell kitelepíteni

Ötvenezer embert evakuálnak vasárnap Hannoverben, hogy a német városban hatástalanítsanak a második világháború idejéből maradt öt bombát. A városi lakosság tizedét érintő intézkedés a második legnagyobb hábori utáni ideiglenes kitelepítés Németországban.

Kiűrítenek több idősek otthonát, egy klinikát, s leáll a munka a Continental abroncsgyár üzemében is. A tervek szerint az érintettek vasárnap este térhetnek vissza otthonaikba - írja a hvg.hu.

A hannoveri városvezetés sportesemények, filmbemutatók és múzeumi séták szervezésével igyekszik elfoglaltságot találni az evakuáltak számára. A városvezetés az étkeztetést is megszervezte, több tízezer adag étel várja az érintetteket.

A második világháború éveiben a szövetségesek több hullámban is támadták Hannovert, 1943. október 9-én több mint ezer embert öltek meg a bombák, s a 260 ezer bomba több mint kétszázezer otthont döntött romba. Németországban tavaly decemberben 54 ezer embert telepítettek ki Augsburgban, hogy hatástalanítsák az ott talált második világháborús, 3,8 tonnás robbanószerkezetet.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×