eur:
393.84
usd:
368.6
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Nem maradhat meg az Obamacare

Az új amerikai egészségbiztosítási törvény tervezetének visszavonása után egy nappal Mike Pence alelnök szombaton ismét kijelentette, hogy az Obamacare néven ismert egészségbiztosítási rendeszert fel akarják számolni.

"Az Obamacare-rémálomnak véget fogunk vetni" - fogalmazott az alelnök Nyugat-Virginiában mondott beszédében.

A januárban hivatalba lépett, republikánus párti amerikai kormányzat pénteken kénytelen volt visszavonni az új egészségbiztosítási törvény tervezetét, miután annak megszavazásához nem sikerült egyetértésre jutni a republikánus törvényhozók között. Így az előző elnök, a demokrata párti Barack Obama hivatali idejében elfogadott Obamacare belátható ideig érvényben marad. A jogszabálytervezet visszavonása súlyos vereség Donald Trump elnök számára, akinek a programjában sarkalatos pontként szerepelt az Obamacare felszámolása.

A tervezet bukását Pence "a washingtoni status quo győzelmeként" értékelte, de ígéretet tett arra, hogy "ez nem fog sokáig így maradni". 

Donald Trump pénteken a Fehér Házban azt mondta, hogy az Obamacare rövid időn belül "szétrobban" majd, és akkor a demokrata párti képviselőkkel együtt dolgozhatnak ki egy új rendszert.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×