eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Megszólalt Soros György

Theresa May nem marad sokáig hatalmon, mert meg fogja bénítani kormányát a Brexit, Donald Trump pedig egy leendő diktátor, aki el fog bukni - jósolta Soros György a davosi világgazdasági fórumon tartott előadásában.

Soros György kemény szavakkal illette a megválasztott amerikai elnököt Donald Trumpot, aki szerinte "csaló", és kereskedelmi háborút akar kirobbantani, amelynek messzire elérő hatásai érezhetőek lesznek Európában és a világ más részein is. Soros a davosi világgazdasági fórumon üzletemberek és újságírók előtt beszélt arról is, hogy meglepte Trump győzelme, de személyes meggyőződése, hogy

"el fog bukni, mert a vezérlő elvei önellentmondásba vezetnek".

Soros, aki a demokrata Hillary Clinton kampányát támogatta, azt jósolja, hogy a pénzügyi piacok is rosszul teljesítenek majd a Trump-kormányzat keltette bizonytalanságok miatt.

A Brexit kapcsán Soros úgy vélekedett, hogy Theresa May nem marad sokáig kormányon, mert eleve megosztott kabinetet vett át, és csekély a többsége a parlamentben is. Szerinte a font gyengülni fog, felerősödik az infláció, és csökkenni fog az életszínvonal.

"Még eltelik egy kis idő, de majd megdöbbennek a britek, ha azt tapasztalják, hogy kevesebbet ér a pénzük, mert a fizetésük lassabban nő majd, mint ahogy a költségeik emelkednek" - mondta Soros György.

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül
tudósítónktól

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×