INFORÁDIÓ 
2020. július 10. péntek
Amália

kim dzsong un

észak-korea

sántít

Sántikál az észak-koreai vezető

InfoRádió / MTI

Az észak-koreai vezető ismét sántikálva jelent meg egy eseményen, amelyről az állami televízió közölt képsorokat. Kim Dzsong Unt nem először látni így: bokaproblémái miatt legutóbb 2014-ben volt kénytelen eltűnni a közéletből hat hétre.

A KCTV kedd esti híradásában számolt be a vezetőnek egy cipőgyárban tett látogatásáról, s az eseményről készült felvételen Kim Dzsong Un a bal lábára sántítva járkált - tájékoztattak dél-koreai médiumok.

Az észak-koreai vezető sántikálásának oka valószínűleg a bal bokájában kiújuló fájdalom lehet, amely miatt 2014 szeptemberében egyszer már kénytelen volt váratlanul visszavonulni a nyilvánosságtól negyven napra.

A dél-koreai titkosszolgálat információi szerint 2014 szeptembere és októbere között eltávolítottak egy cisztát Kim bokájából.

A hírszerzés korábban azt feltételezte, hogy Kim Dzsong Un túlsúlyossága, valamint a népünnepélyeken való gyakori szereplései vezethetnek a kiújuló bokafájdalmakhoz. Más források köszvényre vagy cukorbetegségre gyanakszanak.

Az észak-koreai média nem közölt semmit Kim Dzsong Un lehetséges egészségi problémáiról.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018