eur:
384.71
usd:
353.79
bux:
69874.02
2024. május 28. kedd Csanád, Emil
Már most kitiltják a dízelautókat Oslóból

Már most kitiltják a dízelautókat Oslóból

Kedden és szerdán kitiltják Oslóból a dízel üzemű gépjárműveket, mert azt remélik, hogy ezzel csökkenthető a levegő további minőségromlása, de az autósok tiltakoznak, mert korábban épp a kormányzat szorgalmazta, hogy dízelautót vegyenek.

A közlekedési tilalom nem lesz teljes, csak a városi utakra érvényes, az Oslót átszelő autópálya-szakaszokra nem, és a szabálytalan autósokra 1500 koronás bírság vár. Ez az első alkalom, amikor a város él a 2016 februárjában meghozott forgalomkorlátozási lehetőségekkel.

A behajtási tilalom ugyanakkor felbőszítette az autósokat, mert 2006-ban a kormányzat támogatta a dízel üzemű autók megvásárlását, mert akkoriban úgy tűnt, ezek a járművek kevéssé szennyezik a környezetet, mint benzines társaik.

Ez persze csak a kezdet a norvég fővárosban, hiszen októberben fogadták el azt a környezetvédelmi programot, amelynek részeként 2019-re kitiltják az autókat a belvárosból. Az igazságosság jegyében benzinest és dízelt egyaránt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.28. kedd, 18:00
Ungár Péter
az LMP társelnöke és EP-listavezetője
Izgalmas sztorik a kriptopiacon, a tőzsdéken jó a hangulat

Izgalmas sztorik a kriptopiacon, a tőzsdéken jó a hangulat

Az angol tőzsde mellett az amerikai piacokon sem volt tegnap kereskedés, a magyar tőzsde azonban összességében felülteljesítő volt a nemzetközi átlaghoz képest, a nap végére új történelmi csúcsra emelkedett a BUX index. Gazdasági adatok tekintetében ma az Egyesült Államokban egy fontos ingatlanindexet és egy fogyasztói hangulatindexet publikálnak, ezek lehetnek hatással a hangulatra. Ami az előzetes adatokat illeti, felemás hangulatban indulhat a kereskedés a kontinenstőzsdéin. Izgalmas fejlemények zajlanak a kriptopiacon, mintegy 42 830 bitcoint adott el egy, még 2014-ben csődbe ment japán kriptotőzsde.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×