eur:
389.5
usd:
363.05
bux:
68240.66
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Trump beájult Obamától

Nagy megtiszteltetésként értékelte Barack Obama elnökkel való találkozóját csütörtökön Donald Trump, az Egyesült Államok megválasztott elnöke.

"Remek beszélgetésre nyílt alkalmam az imént a megválasztott elnökkel, Donald Trumppal" – fogalmazott a másfél órás tárgyalást követően, a Fehér Házban tett rövid nyilatkozatában Barack Obama, az Egyesült Államok elnöke. Hozzátette: a széleskörű megbeszélésen egyaránt érintettek bel- és külpolitikai kérdéseket. Emellett az elnök hangsúlyozta, hogy nagyon fontos az ország újraegyesítése, annak érdekében is, hogy az Egyesült Államok szembe tudjon nézni kihívásaival.

A két politikus találkozója volt a hatalomátadás első hivatalos lépése.

„Mi minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy ön sikeres lehessen, mert így az ország is sikeres lehet" - fordult Barack Obama Donald Trumphoz, majd nagyon bátorítónak nevezte, hogy a megválasztott elnök kifejezett érdeklődést tanúsított a közös munka iránt, az ország jövője szempontjából fontosnak nevezte az együttműködést.

Szintén rövid nyilatkozatában Donald Trump kifejtette: megtisztelve érzi magát, hogy megbeszélést folytathatott Obama elnökkel, akivel korábban soha nem találkozott, és "jó embernek" nevezte a leköszönő elnököt. Elmondta: sok fontos kérdést megbeszéltek, köztük nehéz ügyeket. A megválasztott elnök arra számított, hogy még több találkozója lesz Barack Obamával, és hangsúlyozta, hogy számít a tanácsaira is.

Míg a két politikus tárgyalt, a jelenlegi first lady, Michelle Obama megmutatta a Fehér Házat a leendő first ladynek, Melania Trumpnak.

Közben a két politikus tájékoztatójára várakozó újságírók felfigyeltek arra, hogy Trump veje, Jared Kushner hosszasan beszélgetett Denis McDonough fehér házi kabinetfőnökkel, amiből azt a következtetést vonták le, hogy a Trump-kampányában befolyásos szerepet játszó Kushner lehet a következő kabinetfőnök.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×