eur:
394.28
usd:
370.41
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Állami ellenőrzés alatt az orosz netforgalom?

Az internethez hasonló saját kommunikációs rendszert hozott létre az orosz hadsereg - jelentette szerdán az Izvesztyija című orosz napilap a védelmi minisztériumból származó értesülésekre hivatkozva.

A lap úgy tudja, hogy a munkálatokat nyár végén fejezték be, és az Adattovábbítás Zárt Szegmense (ZSZPD) elnevezésű hálózat azóta teljes terjedelmében üzemel. A tárca a rendszer kiterjesztését, újabb terminálok elhelyezését tervezi a csapategységeknél.

Az Izvesztyija szerint a ZSZPD nincs összekapcsolva az internettel. A védelmi minisztérium rendszeréhez csatlakoztatott összes számítógépet védik az illetéktelen behatolóktól, a titkos információkat saját elektronikus levelezőrendszerben továbbítják. A komputereket a vezérkar államtitok-védelemért felelős 8. osztálya hitelesíti.

Az orosz katonai internet a Rosztyelekom (Rostelecom) állami távközlési cég infrastruktúrájára épül. Minden katonai egységnél szervereket állítottak fel, amelyek kódolják és csomagokra bontva továbbítják az információt.

Februárban a Vedomosztyi című napilap arról számolt be, hogy a távközlési minisztérium olyan törvénytervezetet készített elő, amelynek értelmében - a külföldről jövő támadások kivédése érdekében - állami ellenőrzés alá vonnák az Oroszországon áthaladó internetforgalmat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×