INFORÁDIÓ 
2020. július 9. csütörtök
Lukrécia

világgazdaság

egyesült államok

twitter

eladás

tárgyalás

Még októberben eldől a Twitter sorsa

InfoRádió / MTI

Még októberben lezárulnak a Twitter mikroblog-szolgáltatást nyújtó közösségi portál eladásáról folyó tárgyalások - közölték források a Reuters hírügynökséggel.

A Twitter arról értesítette lehetséges vásárlóit, hogy október 27-én tervezi lezárni az eladásról szóló egyeztetéseket, azon a napon, amikor ismerteti harmadik negyedévi eredményeit.

A lehetséges vásárlók között említik a programgyártó Saleforce vállalatot, a Disney konglomerátumot és a Google anyavállalatát, az Alphabet céget.

Korábban még olyan nevek is szerepeltek az érdeklődők listáján, mint a Microsoft, az Apple és a 21st Century Fox.

A Twitter igazgatótanácsa a múlt hónapban ülésezett és komoly elégedetlenségének adott hangot azzal kapcsolatban, hogy amióta a cég alapítója, Jack Dorsey vezérigazgatóvá lépett elő, nem javult a cég pénzügyi helyzete. Az igazgatótanács elkötelezett az eladás mellett és az elmúlt közel egy hónapban felgyorsultak az ezt célzó háttértárgyalások.

Az idei második negyedévben a Twitter bevétele éves összehasonlításban 20 százalékkal, 602 millió dollárra nőtt. A 2006-ban alapított vállalat részvényeit 2013-ban vezették be a New York-i tőzsdére, azóta nem fordult elő, hogy ilyen alacsony ütemben tudta növelni bevételeit.

A Twitter tevékenysége továbbra is veszteséges: 107,2 millió dollár veszteséget szenvedett el a június 30-án véget ért három hónapban.

A Twitter felhasználóinak száma mindössze 1 százalékkal növekedett a második negyedévben: 313 millió aktív felhasználója volt, szemben az előző negyedévi 310 millióval. Tavaly július óta mindössze 9 millióval emelkedett a Twitter-felhasználók száma, ami elenyésző mértékű ahhoz képest, hogy például a Facebook közösségi portál ugyanezen idő alatt több mint 164 millióval tudta gyarapítani felhasználói számát.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018