eur:
393.85
usd:
364.76
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Terhes lett a kölni erőszak egyik áldozata

Erőszakos közösülés is történhetett Kölnben a szilveszter éjjel nők ellen tömegesen elkövetett támadások során hétvégi német sajtójelentések szerint.

A beszámolók alapján az észak-rajna-vesztfáliai tartományi gyűlés (Landtag) vizsgálóbizottságának legutóbbi ülésén a Lobby für Mädchen nevű, lányokat és fiatal nőket segítő egyesület koordinátora, Frauke Mahr elmondta, hogy két erőszakos közösülésről is tudnak.

Az áldozatok januárban jelentkeztek náluk telefonon, egyikükkel csak egyszer beszéltek, a másik viszont még mindig a kliensük, rendszeres támogatásra, tanácsadásra szorul. Elmondásuk szerint mindkettejüket a kölni főpályaudvar előtti téren erőszakolták meg szilveszter éjjel. A szégyenérzet miatt egyikük sem tett feljelentést.

Az egyik áldozat arról számolt be, hogy a tömegben elszakadt a barátaitól és egy csoport férfi körbevette. A támadók egymás között lökdösték, majd leteperték és megerőszakolták. Az elkövetőt egy rendőr rángatta le a 18 éves áldozatról, aki sokkos állapotban elmenekült. Később sérüléseit kezelni kellett kórházban, ahol megállapították, hogy terhes. Az áldozat nem tudta megállapítani, hogy mikor esett teherbe. Végül a terhesség megszakítása mellett döntött.

A sajtójelentések szerint a parlamenti vizsgálóbizottságot meglepte az egyesület munkatársának beszámolója, mert ilyen esetről nem tudtak. Az eddigi adatok szerint a szilveszteri támadások többsége szexuális kényszerítésnek minősülő molesztálás, és ugyan vannak áldozatok, akik azért tettek feljelentést, mert a támadók ujjal behatoltak valamely testnyílásukba, ami már nemi erőszaknak számít, de úgynevezett befejezett erőszakos közösülésről nem készült feljegyzés.

A Kölnische Rundschau című helyi lap és a Rheinische Post című tartományi lap szombaton egyaránt arról számolt be, hogy a vizsgálóbizottság az új információk nyomán első lépésként újra áttekinti a rendőrség szilveszteri tevékenységét, hogy megtalálják azt a rendőrt, aki a földre tepert áldozat segítségére sietett, és meg akarják hallgatni az egyesületnek az áldozattal kapcsolatban álló munkatársát is.

Szilveszter éjjel Kölnben, Hamburgban és több más nagyvárosban tömegesen követtek el nők sérelmére szexuális zaklatást és lopást. Az elkövetők a hatóságok szerint többnyire észak-afrikai férfiak voltak, akik csoportosan körbevették, molesztálták és meglopták az áldozatokat. A 16 német tartomány közül 12-ben történtek ilyen bűncselekmények.

A szövetségi bűnügyi hivatal (BKA) kimutatása alapján több mint 1200 nő ellen követtek el szexuális bűncselekményt szilveszter éjjel nagyvárosok közterein, az elkövetők száma pedig meghaladhatja a kétezret. Azonban csak 120 feltételezett elkövetőt sikerült azonosítani és eljárás alá vonni, és azzal kell számolni, hogy számos esetet már nem lehet feltárni - mondta a napokban Holger Münch, a BKA elnöke a Süddeutsche Zeitung című lapnak.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×