eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Rendőröket lőttek le

Ismeretlen fegyveresek több rendőrre lőttek rá Louisiana szövetségi állam fővárosában, Baton Rouge-ban. Hárman életüket vesztették, hárman pedig megsebesültek - mondta el Kip Holden, a város polgármestere az MSNBC amerikai televíziónak.

Az értesülések szerint a helyi rendőrkapitány helyetteseire is rálőttek. A támadók közül eggyel végeztek - mondta el L. Jean McKneely rendőrségi szóvivő. McKneely hozzátette, hogy egy vagy több fegyveresnek sikerült elmenekülnie. A helyieket arra kérték, hogy tárcsázzák a segélyhívót, ha bármi gyanúsat észlelnek a környéken.

A CNN amerikai hírcsatorna honlapján azt írta: a rendőrséget értesítették, hogy egy gyanús személy sétál az Airline Highway-en gépkarabéllyal a vállán. Amikor a rendőrök kiérkeztek a megadott helyszínre, tüzet nyitott rájuk.

A rendőrség jelenleg különleges robotok segítségével fésüli át a lelőtt támadó holttestének környékét robbanóanyag után kutatva - mondta el McKneely.

A lövöldözés a rendőrőrstől nagyjából egy kilométerre fekvő bevásárlóközpont közelében zajlott. A biztonsági erők figyelmeztették a lakosokat, hogy tartsák távol magukat a tetthelytől.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×