eur:
392.53
usd:
366.02
bux:
66729.37
2024. április 25. csütörtök Márk
Autókat nyelt el a firenzei óriáslyuk

Autókat nyelt el a firenzei óriáslyuk

Beszakadt szerdán Firenze központjában egy utca az Arno folyó partján, az így keletkezett mintegy 200 méter hosszú és 7 méter széles lyuk nagyjából 20 autót "nyelt el", de személyi sérülés nem történt.

Az út megsüllyedését gyaníthatóan egy föld alatti csővezeték eltörése vagy az Arno vizének beszivárgása okozhatta. A szakadék reggel fél hétkor keletkezett az észak-olasz város turisták körében népszerű részén, a Ponte Vecchio és a Ponte alle Grazie hidak között - jelentette az olasz média. Az érintett útszakaszon autók parkoltak.

Az Arno folyó túlsó partján található a világhírű Uffizi-képtár. A tűzoltóságot arra utasították, akadályozza meg, hogy az utca más részei is beomoljanak. Jelenleg vizsgálják a folyó mentén található épületek stabilitását is. A környéken két épületet elővigyázatosságból kiürítettek.

Dario Nardella firenzei polgármester a történtekkel kapcsolatban "jelentős károkról" beszélt, sőt nem zárta ki, hogy a szakadék tovább terebélyesedik majd, ezért az érintett övezet egy részét lezárták a forgalom elől.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×