eur:
390.18
usd:
365.62
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Putyin Porosenkót és Erdogant is kimentené a vízből

Putyin Porosenkót és Erdogant is kimentené a vízből

Vlagyimir Putyin provokációnak nevezte a panamai iratok kiszivárogtatását és kétségbe vonta, hogy a meldonium teljesítményfokozó szer volna.

Szokásos éves televíziós fórumán, amelyen élőben válaszolt a lakosságtól beérkezett kérdésekre, Vlagyimir Putyin orosz elnök provokációnak nevezte a személyesen őt nem, de hozzá közel álló személyeket érintő panamai iratok, a Mossack Fonseca ügyvédi iroda dokumentumainak kiszivárogtatását.

Az orosz elnök úgy vélte, hogy amerikai tisztségviselők állnak kiszivárogtatás mögött, és rámutatott hogy a dokumentumokról elsőként beszámoló Süddeutche Zeitung az amerikai Goldman Sachs bank médiakonzorciumának része.

Vlagyimir Putyin úgy látta, hogy az akció célja az volt, hogy kétségeket keltsen egyes személyekkel kapcsolatban, és hangot adott meggyőződésének, hogy az eddiginél gyakrabban fordulhat elő hasonló az orosz parlamenti választások közeledtével.

A műsorban az államfő az orosz-ukrán konfliktus nyomán, nyugati országok által bevezetett gazdasági szankciókról kijelentette: nem hiszi, hogy a közeljövőben feloldanák ezeket. Mint mondta: Oroszországnak legalább négy évre elegendő devizatartalékai vannak, ha azok felhasználásának üteme nem haladja meg a jelenlegi szintet.

Egy kérdésre Vlagyimir Putyin cáfolta, hogy Oroszország ellenségek gyűrűjében volna, mivel – mint mondta – Moszkvának jó a viszonya a világ országainak túlnyomó többségével. Szavai szerint Oroszország Törökországra is barátként tekint, de - Recep Tayyip Erdogan török elnökre utalva - megjegyezte, hogy egyes politikusokkal, akiknek magatartása nem megfelelő, problémái vannak. Egy 12 éves kislány kérdésére, hogy Petro Porosenko ukrán vagy Recep Tayyip Erdogan török elnököt mentené-e meg, ha vízben fuldokolna, az orosz elnök úgy válaszolt, hogy országa kész segítő és baráti kezet nyújtani bármelyik partnerének, ha azt maga is akarja.

A sporttal kapcsolatban Vlagyimir Putyin kijelentette, hogy megítélése szerint a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség által január elsejétől betiltott meldonium nem teljesítményfokozó szer, csak arra szolgál, hogy megfelelő állapotban tartsa a szívizmokat, ezért nem tekinthető doppingszernek. Eddig egyébként 172 pozitív doppingtesztet regisztráltak a szer miatt, a megbukott sportolók többsége orosz, mint például Marija Sarapova teniszező.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul
A szakértő válaszol

Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul

A brit belügyminisztérium hétfőn többek szerint a vártnál hetekkel korábban elkezdte azoknak a menedékkérőknek az őrizetbe vételét, akiket Ruandába szándékozik kitelepíteni. Az InfoRádió Gálik Zoltántól, a Corvinus Egyetem docensétől tudakolt részleteket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×