eur:
393.13
usd:
367.31
bux:
0
2024. április 24. szerda György

Németország elleni támadásokra szólít fel az Iszlám Állam

Németország elleni támadásokra szólította követőit a magát Iszlám Államnak (IÁ) nevező terrorszervezet az interneten szerdán közzétett fotómontázsok révén - jelentette hírportálján a Bild című német lap.

A beszámoló szerint az egyik montázson a Köln-Bonn nemzetközi repülőtér füstölgő főépülete látható, előtte pedig egy terepszínű ruhát viselő férfi, a vállán gépkarabéllyal. A képen elhelyezett német nyelvű felirat szerint "te is meg tudod tenni, amit testvéreid megtettek Belgiumban".

Egy másik montázson a berlini kancellári hivatal lángoló épülete és a terrorszervezet zászlaja látható. A felirat szerint "Németország csatatér".

A Bild kiemelte, hogy ugyanezek a témák más variációkban már előfordultak az IÁ propagandaanyagaiban - például berlini helyszín helyett a római Szent Péter teret ábrázolták lángba, füstbe borítva -, az utalás a brüsszeli terrortámadásokra viszont új elem.

A német szövetségi bűnügyi hivatal (BKA) elnöke kedden azt mondta, hogy a brüsszeli merényletek ügyében nem találtak Németországba vezető szálakat. Ugyanakkor a terrorfenyegetettség továbbra is magas Németországban, bár konkrét veszélyről, készülő merényletről nincsenek információk - tette hozzá Holger Münch. A legszélesebb nyomozati jogkörrel rendelkező német rendőrségi szerv vezetője elmondta, hogy az ezredforduló óta 11 terrortámadást hiúsítottak meg az országban.

A múlt kedden elkövetett brüsszeli terrortámadásokban a legutóbbi összesítések szerint 32 ember vesztette életét, és mintegy 340-en megsebesültek. A merényleteket az IÁ vállalta magára.

Címlapról ajánljuk

Závecz: a Fidesz és még öt erő szerezhet EP-mandátumot

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyede mellette volt; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss méréséből. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×