eur:
389.72
usd:
362.67
bux:
68068.25
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Megkezdődött a V4-csúcstalálkozó

Rendkívüli visegrádi kormányfői találkozó kezdődött hétfőn délután Prágában, a tanácskozás fő témája a migrációs válság.

Bohuslav Sobotka cseh, Beata Szydlo lengyel, Orbán Viktor magyar és Robert Fico szlovák kormányfő mellett a találkozóra meghívást kapott Gjorge Ivanov macedón államfő és Bojko Boriszov bolgár miniszterelnök is.

A macedón és a bolgár vezetők meghívása Sobotka szerint a V4-ek szolidaritásának kifejezése a balkáni régió országaival.

"Amennyiben Törökország és Görögország nem tudnak megbirkózni a menekülthullámmal, lehetőség mutatkozik az illegális gazdasági migráció megállítására Macedónia és Bulgária határán" - mondta Sobotka újságíróknak a találkozó előtt. A tanácskozás célja ezért jelzést küldeni a Nyugat-Balkán országainak, hogy számíthatnak a V4-ek segítségére - jelentette ki a miniszterelnök, emlékeztetve, hogy a visegrádiak már most is rendőrökkel segítik a macedón határőrizetet.

Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×