INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Pakisztánban korlátozottan ismét elérhető a YouTube

Infostart / InfoRádió
Pakisztánban hétfőtől ismét elérhető a YouTube, pontosabban annak egy helyi változata, amely mentes az istenkáromló tartalmaktól. A videomegosztó oldalt több mint három éve egy iszlámellenes felvétel miatt tiltották be a helyi hatóságok - számolt be az MTI.

Az információs technológiai minisztérium közleményében arról tájékoztatott, hogy a pakisztáni távközlési hatóság (PTA) ajánlása nyomán a kormány engedélyezte az internetet használók számára a YouTube minap indított nemzeti verziójához való hozzáférést.

A kormány 2012 szeptemberében azután blokkolta a videomegosztó oldalt, hogy feltöltötték rá az Innocence of the Muslims (A muszlimok ártatlansága) című iszlámellenes film egyes részleteit. A Mohamed prófétát támadó alkotás akkori egyesült államokbeli vetítése ellen Pakisztánban és több más iszlám országban is tüntettek.

A pakisztáni távközlési hatóság információi szerint a kormány azóta megállapodott a Google amerikai óriáscéggel abban, hogy az istenkáromló tartalmakat törlik a videomegosztó oldal pakisztáni verziójáról.

Azt nem hozták nyilvánosságra, hogy pontosan mi szerepel az egyezségben, ami miatt jogvédők hangot adtak nemtetszésüknek.

A címlapról ajánljuk