eur:
395.08
usd:
371.04
bux:
65161.94
2024. április 19. péntek Emma

Akadozik a migránsok Szerbiából Horvátországba szállítása

Fennakadásokkal tudják csak a migránsokat a szerbiai Sidről a horvátországi Bródba (Slavonski Brod) szállítani vonattal, a szerelvények késnek, a migránsok feltorlódnak - számolt be róla szerdán helyszínről a szabadkai Pannon RTV.

Rendszertelenül indulnak a vonatok a sidi vasútállomásról, a helyszínen nincsenek segélyszervezetek és sátrak sem, ezért a migránsok a Presevóból érkező autóbuszokban várnak a szerelvényekre. Szerda reggel körülbelül kétezren vártak a következő, Horvátországba induló vonatra, a helyzet pedig délutánra sem javult, mert a vonatok nem meghatározott menetrend szerint közlekednek, így nem lehet tudni, mikor érkezik a következő járat.

A migránsok az állomáson várakoztak, sötétedéskor azonban a hatóságok úgy döntöttek, hogy a Sidtől néhány kilométerre fekvő Adasevcénél kialakított pihenőhelyre szállítják őket, és a vonat érkezésekor megszervezik a visszautat is. Szerda délután mintegy ötven busz várakozott arra, hogy megérkezzen a következő vonat.

A horvát hatóságok keddtől szállítják a migránsokat Szerbiából a horvátországi Bródba, majd néhány órán belül már a szlovéniai Dobovára. Bródban ötezer fő befogadására alkalmas, téliesített befogadóközpontot állítottak fel, ahol a migránsok szállást és ellátást kapnak. Ezzel egyidejűleg lezárták a Berkasovo-Bapska áteresztési pontot, és megszüntették a regisztrációt is a kelet-szlavóniai opatováci sátortáborban. A horvát hatóságok már elfogadják azokat a regisztrációs dokumentumokat, amelyeket a szerb hatóságok állítottak ki a migránsok számára.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 12:04
2024. április 19. 11:45
×
×
×
×