eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

A Vatikán cáfolja Ferenc pápa betegségét

A Quotidiano Nazionale olasz hírportál szerdára virradóra azt közölte, hogy Ferenc pápa jóindulatú agydaganat miatt egy japán specialistához fordult. A Szentszék azonnal cáfolta a hírt, és felelőtlenségnek nevezte annak közlését.

A Quotidiano Nazionale (QN) értesülései szerint a 78 éves Ferenc pápa Toscanában, a Pisa közeli San Rossore di Barbaricinában levő klinikán járt, ahol Fukusima Takanori japán orvosprofesszor vizsgálta meg. Az egyházfőnek jóindulatú agydaganata van, de nincs szükség műtéti beavatkozásra - írta a hírportál.

Federico Lombardi szentszéki szóvivő azonnal reagált: alaptalannak nevezte a QN hírét, és "súlyos felelőtlenségnek" annak megjelentetését. Lombardi úgy fogalmazott: a közölt információk nem érdemelnek figyelmet.

Andrea Canigni, a QN főszerkesztője válaszában ugyanakkor megerősítette az általuk szerzett információk hitelességét, hangsúlyozva, hogy alaposan utánajártak az értesüléseknek. "Semmi kétség nem fűződik a közölt információk megalapozottságához" - írta Canigni. Hozzátette, amiként állam- vagy kormányfők esetében, a sajtónak a pápával kapcsolatban is kötelessége közölni az egészségére vonatkozó híreket.

A QN hírei nyomtatott formában az Il Resto del Carlino, az Il Giorno és a La Nazione olasz napilapokban jelennek meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×