eur:
396.36
usd:
370.72
bux:
70378.92
2024. június 23. vasárnap Zoltán

Kivégzése közben halt meg egy halálraítélt

Vénájának szétrepedése miatt leállították egy halálraítélt kivégzését kedden az egyesült államokbeli Oklahoma államban, majd a férfi szívrohamban meghalt.

A balul végződött ítélet-végrehajtás miatt 14 nappal elhalasztották a kivégzését egy olyan halálraítéltnek az államban, aki eredetileg mindössze két órával később kapott volna hasonló méreginjekciót.

Clayton Lockettnek egy háromkomponensű mérget tartalmazó injekciót készültek beadni. A büntetés-végrehajtás szóvivője szerint a méregösszetevő nem úgy hatott az elítéltre, mint ahogy eltervezték, feltehetőleg szétrepedt a vénája, és az orvos leállíttatta a kivégzést. Negyven perccel később a férfi szívrohamban meghalt.

Két órával utána végezték volna ki egy másik elítéltet, de a végrehajtást a történtek nyomán két héttel elhalasztották.

Oklahomában csaknem 80 évvel ezelőtt hajtottak végre legutóbb kettős kivégzést. Ezúttal többkomponensű mérget készültek használni, mert a méreganyagokat előállító cégek nem szállítanak az Egyesült Államoknak, tudván, hogy kivégzésre használják azokat. Emiatt a kivégzést végrehajtó amerikai államok olyan nem halálos összetevőket vásárolnak, amelyek együtt beadva halálosak. Az oklahomai méreg nyugtatóból, altatószerből és kálium-kloridból áll.

Címlapról ajánljuk
Nyaraljunk úgy, mintha otthon maradtunk volna

Nyaraljunk úgy, mintha otthon maradtunk volna

Nyaraláskor nemcsak az elvitt, hanem az otthon hagyott értékeinkre is fontos vigyázni – hívta fel a figyelmet az Országos Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályának munkatársa.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
A háború eleje óta nem látott lépésre kényszerült Oroszország,  csúnyán kicselezhette Washington Kijevet – Háborús híreink szombaton

A háború eleje óta nem látott lépésre kényszerült Oroszország, csúnyán kicselezhette Washington Kijevet – Háborús híreink szombaton

Pénteken Vlagyimir Putyin orosz elnök elmondta, hogy Oroszország készen áll az eurázsiai biztonság kiépítéséről szóló elképzelések széles körű, globális megvitatására, mások mellett NATO-tagállamokkal is. Eközben az Európai Unió országai megállapodtak az Oroszországgal szembeni 14. szankciócsomagról, a hírek szerint pedig több szövetségesnél is kicsaphatja a biztosítékot, hogy Ukrajna alkalmazhatja az amerikai gyártmányú Patriot légvédelmi rakétarendszereket, hiszen mostantól nemcsak az orosz rakétatámadások ellen, hanem az országot célba vevő ellenséges repülőgépek megsemmisítésére is használhatják. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×