eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Veszélyben Netanjahu kormánya

Több minisztere is megfenyegette Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnököt, hogy kilép kormányából. Van aki akkor, ha folytatja, van aki akkor, ha abbahagyja a palesztin tárgyalásokat.

A kormány pénzügyminiszterét adó Jes Atid (Van Jövő) centrista párt kedden megerősítette a helyi médiának, hogy a párt kilép a koalícióból, ha véget érnek a palesztinokkal folytatott tárgyalások, ha megszűnik a békekötés reményében zajló diplomáciai folyamat. A kérdésben a következő napokban várható döntés.

Hasonlóképpen nyilatkozott számos alkalommal a centrista Tnua (Mozgalom) párt két minisztere, Amir Perec környezetvédelmi miniszter és a tárgyalásokat vezető Cipi Livni igazságügyi miniszter is, balról fenyegetve a kormány egységét.

Ugyanakkor a jobboldali nacionalista Bájt Hajehudi (Zsidó Haza) nevű pártot vezető Naftali Bennet is kilépést ígért a kabinetből, de ő éppen akkor hagyja el Benjámin Netanjahut, ha létrejön a megállapodás a tárgyalások folytatásáról, s ennek részeként várhatóan palesztin rabok újabb csoportja szabadul ki izraeli börtönéből.

A kormány egységének megőrzésére született Jeruzsálem javaslata az elengedésre váró izraeli arab foglyok külföldre történő száműzéséről, de ez a kompromisszumos javaslat a palesztinok ellenkezése miatt mindeddig meghiúsult.

Az adott patthelyzetben kiváló menekülő utat jelenthet a kormányfőnek a palesztin egység váratlan megszületése, ha maguk a csalódott palesztinok hagyják ott a tárgyalóasztalt.

Ebben az esetben elháríthatja magáról a felelősséget a tárgyalások kudarcáért, s politikájának hibáztatása nélkül egyben tarthatja kabinetjét, már amennyiben a centrista pártok elfogadják azt az új helyzetet, hogy nincs remény a békekötésre a palesztinokkal.

Címlapról ajánljuk
Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×