eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Adam Sandler a legtúlfizetettebb filmsztár

Adam Sandler bizonyult a legtúlfizetettebb hollywoodi filmsztárnak az elmúlt egy évben a Forbes magazin legfrissebb listája szerint.

A 47 éves színész, akit legutóbb a Jack és Jill vagy az Apa ég! című filmekben láthatott a közönség, Eddie Murphyt taszította le a negatív toplista éléről. A Forbes becslései szerint Sandler legutóbbi három filmje a jegybevételekből átlagosan 3,40 dollárt hozott vissza a színésznek fizetett minden dollárból. A tavalyi listavezető Eddie Murphy volt.

A meglehetősen gyengén teljesítő Bérgyilkosék és A szingli fejvadász című filmekben feltűnt Katherine Heigl, alig lemaradva Sandler mögött a dobogó második fokán végzett, a neki kifizetett minden dollárból átlagosan 3,50 dollár térült meg a jegypénztáraknál. Az éves rangsort a színészek elmúlt három évben forgatott utolsó három filmje alapján állítja össze a magazin.

Az idei listát június 1-jén zárták le, így kimaradt belőle a Sandler főszereplésével készült Nagyfiúk 2 című vígjáték, amelyet júliustól kezdtek vetíteni és valóban kasszasikernek bizonyult. A magazin nem közölte, hogy Sandler pontosan mennyit keresett legutóbbi három filmjével, de annyit elárult, hogy a színész egyike azon kevés filmsztároknak, akik még mindig több mint 15 millió dollárt tudnak zsebre tenni filmenként.

A hollywoodi stúdiók az elmúlt években csökkentették az előre kialkudott gázsikat, és inkább a filmek bevétele nyomán fizetnek részesedést a színészeknek. A Forbes magazin a színészek gázsijának, a film költségeinek és egyéb kiadásoknak a számba vételével kalkulálja ki, hogy egy színész átlagosan mennyi pénzt hoz vissza a ráfordított minden dollárból.

A Vizet az elefántnak és a Kémes hármas című filmekben szereplő Reese Witherspoon lett idén a bronzérmes: ő átlagosan 3,90 dollárt hozott vissza minden ráfordított dollárból. Nicholas Cage a negyedik, Kevin James pedig az ötödik helyen végzett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×