eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Havazás miatt zárva maradnak a washingtoni kormányhivatalok

Havazás miatt kedden zárva maradtak a kormányhivatalok és az iskolák Washingtonban.

Az amerikai fővárosban azok a szövetségi alkalmazottak, akiknek munkája nem nélkülözhetetlen, igazoltan hiányozhatnak munkahelyükről, a többiek távmunkát végeznek.

Oktatási szünetet rendeltek el Baltimore és Philadelphia, valamint Tennessee és Kentucky állam tanintézményeiben is. Jack Markell delaware-i kormányzó bejelentette, hogy a veszélyes útviszonyok miatt ott sem nyitnak ki a hivatalos intézmények, és arra kérte az autósokat, hogy ne induljanak útnak.

A meteorológiai előrejelzés szerint a gyorsan haladó, de már gyengülő téli viharzóna Virginiától Új-Angliáig 5-20 centiméteres hótakaróval borítja majd be az amerikai keleti partvidéket.

Az időjárási körülmények miatt országszerte mintegy 1000 repülőjáratot töröltek. A hóesés és a fagy komoly fennakadásokat okozott a közlekedésben a közutakon is.

Az északi sarkvidék felől betört hidegfront az ország belső területein is erős lehűlést okozott, Nevadától Minnesotáig. A nevadai Pershing megyében, ahol a hegyekben a mentőalakulatok egy vasárnap eltűnt, hattagú családot keresnek, csaknem mínusz 18 fokot mértek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×