eur:
387.41
usd:
357.73
bux:
68263.44
2024. május 23. csütörtök Dezső

Csaknem száz tonna robbanószert foglaltak le Pakisztánban

Csaknem száz tonna, pokolgépek elkészítéséhez szükséges anyagot foglaltak le a pakisztáni biztonsági erők a nyugat-pakisztáni Kvetta városában.

A biztonsági szolgálat egyik illetékese szerint ugyanolyan anyagról, kálium-klorátról van szó, mint amilyet két pokolgépes merényletben használtak az idén Kvetta síiták lakta negyedében. Akkor 200 ember halt meg. A rendőrség 10 embert vett őrizetbe razziában.

Kvetta a nyugat-pakisztáni Beludzsisztán tartomány székvárosa, ahol különféle szélsőséges fegyveres csoportok, köztük tálib lázadók is tevékenykednek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.23. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
Kormányinfó: elmarasztalja az Európai Bíróság Magyarországot az EP-választások előtt

Kormányinfó: elmarasztalja az Európai Bíróság Magyarországot az EP-választások előtt

A kormány áttekintette a háborús helyzetet, amely szerintük Ukrajna számára kedvezőtlenül alakul, a sorozás pedig a kárpátaljai kisebbségre is kiterjedhet. Az Európai Unió Bíróságnál több magyar eljárás is zajlik, ezek közül a menekültügyi rendszer miatt hozott korábbi ítélet végrehajtása kapcsán újabb elmarasztaló döntésre számítanak, a kabinat arra számít, hogy napi pénzbírság kiszabásáról dönt majd a testület – ismertette Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón. A kormány legújabb döntéseit ismertető eseményt élőben közvetítjük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×