eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

A miniszterelnökséget is érintik a letartóztatások Csehországban

Lubomír Poult, a cseh miniszterelnökségi hivatal igazgatóját is őrizetbe vette csütörtökön a cseh korrupcióellenes rendőrség - közölte a közszolgálati hírtelevízió. Nem mond le a cseh kormányfő a munkatársai elleni rendőrségi akciók miatt. Ezt maga Petr Necas jelentette be csütörtök délutáni rendkívüli sajtóértekezletén, Prágában.

Hivatalosan az információt nem erősítették meg. A prágai média értesülései szerint már korábban őrizetbe vették Jana Nagyovát, a miniszterelnök kabinetfőnökét.

Aranyat, pénzt és dokumentumokat kobozott el a cseh korrupcióellenes rendőrség csütörtökön egy prágai bank biztonsági széfjeiből.

"A korrupcióellenes rendőrség kommandója csütörtökön délután felnyitotta a Komercní Banka Vencel téri biztonsági széfjeit, s aranyat, pénzt, dokumentumokat vitt el onnan" - közölte a Novinky.cz hírportál.

A Komercní Banka a rendőrségi akciót megerősítette.

"Megerősítjük azt az értesülést, hogy bírósági határozat alapján a rendőrség számára hozzáférhetővé tettünk néhány biztonsági szekrényt" - jelentette ki Monika Klucová, a bank szóvivője.

Milan Kovandát, a cseh katonai hírszerzés igazgatóját is őrizetbe vette a cseh korrupcióellenes rendőrség (ÚOOZ) csütörtöki prágai akciója során - jelentette a Novinky.cz hírportál.

A közlést hivatalosan nem erősítették meg, de nem is cáfolták.

A korábbi jelentések szerint a rendőrség már reggel őrizetbe vette Oldrich Páleníket, a katonai hírszerzés volt vezetőjét is. A hírportálok nem hivatalos értesülései szerint az őrizetbe vettek száma megközelítheti a harmincat is.

Nem mond le a kormányfő

Nem mond le a cseh kormányfő a munkatársai elleni rendőrségi akciók miatt. Ezt maga Petr Necas jelentette be csütörtök délutáni rendkívüli sajtóértekezletén, Prágában.

Nincs semmiféle információ a birtokomban arra vonatkozóan, hogy munkatársaim bármiféle bűncselekményt követtek volna el - jelentette ki a miniszterelnök.

Kérdésre válaszolva hangsúlyozta: nem tett semmi törvénybe ütközőt, ezért azon, hogy ő és kormánya lemondana, nem gondolkodik.

Petr Necas leszögezte, hogy bizalma továbbra is töretlen Jana Nagyovában, kabinetfőnökében, akit a rendőrség őrizetbe vett.

A kormányfő az ügyben most szólalt meg első ízben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×