eur:
389
usd:
361.14
bux:
68682.22
2024. május 7. kedd Gizella

Naponta felülvizsgálják a ciprusi korlátozásokat

Naponta felülvizsgálja a pénzforgalmi korlátozásokat a ciprusi jegybank. Ha lehetséges, bármikor finomítanak vagy enyhítenek a szabályokon - jelentette be az intézmény.

A szigetországban két hétig voltak zárva a bankok, miután elterjedt, hogy az európai uniós mentőcsomag fejében a kormány megadóztatja a betéteket, mint azóta kiderült csak a 100 ezer euró fölötti lekötéseket.

A pénzintézetek újbóli kinyitása előtt elrendelték, hogy a bankok nem válthatnak be csekkeket, az ügyfelek nem vehetnek fel többet napi 300 eurónál, és nem lehet fejenként 5 ezer eurónál több készpénzt kivinni az országból. A kártyás vásárlásokra vonatkozó korlátozásokat már feloldották, és a jegybank a többi intézkedést is naponta felülvizsgálja.

Közben a ciprusi államfő úgy nyilatkozott, hogy az ország marad az eurózónában, mert a 10 milliárd eurós uniós mentőcsomagnak köszönhetően helyzete már rendeződött.

Címlapról ajánljuk

Mbappé az utolsó párizsi BL-meccsére készül a PSG mezében

A Borussia Dortmund egygólos előnnyel kezdi a Bajnokok Ligája-elődöntő ma esti második mérkőzését a Paris Saint-Germain ellen. A sárga-feketék 2013 óta először juthatnak be a fináléba. A helyzet nem egyszerű: a francia bajnok ebben a sorozatban egyszer már legyőzte a Parc des Princes-ben a Dortmundot.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Kis-Benedek József
biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora
Félidőnél a keleti nagyhatalom európai körútja: ilyen felvezetés után érkezik Budapestre Orbán Viktor szövetségese

Félidőnél a keleti nagyhatalom európai körútja: ilyen felvezetés után érkezik Budapestre Orbán Viktor szövetségese

Május 5-én megkezdte többnapos európai látogatását Hszi Csin-ping kínai elnök. Az előre bejelentett információk szerint a keleti nagyhatalom vezetője három országban fog tárgyalásokat folytatni. A diplomáciai körút első állomása Franciaország, ahol már tényleges nyilatkozatokat is eredményeztek a megbeszélések. Május 7-én Szerbiában tárgyal a keleti nagyhatalom delegációja, végül Május 8. és 10. között Magyarországon zárul az utazás.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×