eur:
388.96
usd:
363.5
bux:
68113.22
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Nem áll rosszul a Boeing szénája

Az elemzői várakozásokat meghaladó mértékben nőtt az előző év utolsó negyedévében az amerikai repülőgépgyártó Boeing nettó nyeresége; a társaság szerint nem várható nagy kiesés a 787 Dreamliner típushibája miatt.

A társaság szerdai közleménye szerint 978 millió dollár nettó nyereséget, azaz részvényenként 1,28 dollár profitot ért el a negyedik negyedévben, kevesebbet az előző év hasonló időszakának eredményeinél, 1,39 milliárd dollárnál és részvényenként 1,84 dollárnál.
Ez mindazonáltal kedvezőbb az elemzők által várt részvényenkénti 1,19 dollárnál. Ken Herbert, az Imperial Capital elemzője szerint az utasszállító repülőgépek értékesítésénél elért magasabb profitmarzs járult hozzá a vártnál kedvezőbb eredmény eléréséhez.

A társaság árbevétele 14 százalékkal 22,3 milliárd dollárra nőtt.

A Boeing nehézségekkel küzd legújabb, 787 Dreamliner típusának meghibásodásai miatt. A vállalat elrendelte az összes 125 leszállított gép átvizsgálását, miután két esetben is leégett a repülőgép akkumulátora. A vizsgálat lezárultáig ezek a típusok nem közlekednek.

A társaság mindazonáltal a negyedéves eredmény bejelentésekor közölte: nem várható jelentős pénzügyi kiesés a nehézségek miatt.

A Boeing azt közölte, hogy októbertől decemberig 394 új repülőgépre kapott megrendelést, így a le nem szállított rendelésállománya 4400 - különböző típusú - repülő, azaz 319 milliárd dollár.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, nagy erőkkel támad az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, nagy erőkkel támad az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

ATACMS típusú nagy hatótávolság rakétákkal lőtte az ukrán haderő Luhanszkot, több tucat orosz katona meghalt. Támadás érte Odesszát, legalább 13 áldozatról tudni, többnyire civilekről. Valószínűleg kilőtt az orosz haderő egy amerikai HIMARS-rendszert. Az orosz haderő tovább nyomul Ocseretinétől nyugatra. Ukrajna szerint 120 összecsapás történt 24 órán belül az orosz alakulatokkal. Svájcban béketárgyalás lesz a háború lezárásáról, de Oroszország nem megy el. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×