eur:
393
usd:
366.3
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Panetta: Az al-Kaida nem menekülhet

Az al-Kaida terrorhálózat sehol sem bújhat el az Egyesült Államok elől - mondta szombaton Londonban az amerikai védelmi miniszter.

Leon Panetta, aki európai körútja keretében érkezett a brit fővárosba, a BBC televíziónak adott interjúban "kiprovokálatlan terrorcselekménynek" nevezte az algériai túszejtést.

Részletek nélkül hozzátette: az Egyesült Államok "a lehető legszorosabban" együttműködik az algériai hatóságokkal, és "minden lehetségest megtesz" a még fogságban lévő túszok védelmében.

Panetta kijelentette: az al-Kaidának "tudnia kell, hogy sem Algériában, sem Maliban, sem bárhol a világon nem lelhet menedékre ... nem fogjuk megengedni, hogy olyan rejtekhelyen rendezkedhessen be, ahonnan ilyen jellegű támadásokat végrehajthat".

Az amerikai védelmi miniszter elismerően szólt a Maliban folyó francia katonai műveletekről, és közölte: az Egyesült Államok "más országokat is" segíteni fog annak megakadályozásában, hogy az iszlamista terrorcsoportok bázisukká tegyék a térséget. Ugyanakkor "még eldöntésre vár" az a kérdés, hogy ez katonai segítségnyújtást vagy másféle együttműködést jelent-e - tette hozzá.

Panetta szerint az Egyesült Államok "minden szükséges lépést" megtesz állampolgárainak védelmében.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×