INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Panetta: Az al-Kaida nem menekülhet

InfoRádió / MTI
Az al-Kaida terrorhálózat sehol sem bújhat el az Egyesült Államok elől - mondta szombaton Londonban az amerikai védelmi miniszter.

Leon Panetta, aki európai körútja keretében érkezett a brit fővárosba, a BBC televíziónak adott interjúban "kiprovokálatlan terrorcselekménynek" nevezte az algériai túszejtést.

Részletek nélkül hozzátette: az Egyesült Államok "a lehető legszorosabban" együttműködik az algériai hatóságokkal, és "minden lehetségest megtesz" a még fogságban lévő túszok védelmében.

Panetta kijelentette: az al-Kaidának "tudnia kell, hogy sem Algériában, sem Maliban, sem bárhol a világon nem lelhet menedékre ... nem fogjuk megengedni, hogy olyan rejtekhelyen rendezkedhessen be, ahonnan ilyen jellegű támadásokat végrehajthat".

Az amerikai védelmi miniszter elismerően szólt a Maliban folyó francia katonai műveletekről, és közölte: az Egyesült Államok "más országokat is" segíteni fog annak megakadályozásában, hogy az iszlamista terrorcsoportok bázisukká tegyék a térséget. Ugyanakkor "még eldöntésre vár" az a kérdés, hogy ez katonai segítségnyújtást vagy másféle együttműködést jelent-e - tette hozzá.

Panetta szerint az Egyesült Államok "minden szükséges lépést" megtesz állampolgárainak védelmében.

A címlapról ajánljuk