eur:
390.71
usd:
364.58
bux:
68279.76
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Plágiumbotrány a rendőrakadémián

Felfüggesztették a zágrábi rendőrakadémia két oktatóját, mert azzal gyanúsítják őket, hogy mentorságuk alatt 26, egymással teljesen vagy részben megegyező diplomamunka született.

"Hivatali vétség megalapozott gyanúja miatt a rendőr-főigazgató felfüggesztette a rendőrfőiskola két tanárát, akik ellen fegyelmi eljárás indult" - olvasható a rendőrség honlapján megjelent közleményben.

A plágium gyanúja a zágrábi rendőrakadémia keretein belül működő főiskola szakdolgozatainak digitális archiválása során merült fel. A szakembereknek feltűnt, hogy több dolgozat címe megegyezik vagy hasonló. A tüzetes vizsgálat után kiderült, hogy az összesen 26 gyanús dolgozatból néhány esetben teljes, a többiben részleges az átfedés.

A kétséges dolgozatok 2008. január elseje és 2010. október 16. között születtek. Valamennyi esetben ugyanaz a két tanár volt a konzulens - derül ki a közleményből.

Címlapról ajánljuk
Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Hebart Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×