eur:
390.51
usd:
364.24
bux:
68380.52
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Felrobbantottak egy autóbuszt Tel-Avivban

Egy merénylő szerdán felrobbantott egy autóbuszt Tel-Aviv központjában - jelentette az izraeli katonai rádió.

A szemtanúk szerint dél körül egy gyanús férfi szállt fel egy nagyobb tárggyal a 61-es számú - Tel-Aviv és Petah Tikva között közlekedő - járatra, majd csomagját hátrahagyva sietve leszállt. Távozása után az autóbusz felrobbant.

A mentőszolgálat 17 sebesültet szállított a közeli Ihilov kórházba, közülük ketten súlyosan sérültek - közölte az izraeli katonai rádió.

A rendőrség képviselője bejelentette, hogy nem volt előzetes információjuk egy készülő merényletről, de a Gázai övezet rakétatámadásainak beszüntetésére nyolc nappal ezelőtt indított hadművelet miatt fokozott készültségben állnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Az egész világ baját megoldaná egy apró olajmonarchia, de ennek megkérik az árát

Az egész világ baját megoldaná egy apró olajmonarchia, de ennek megkérik az árát

Számos konfliktus zajlik jelenleg a világban, amelynek egyelőre nem látszik a megoldása. A nyílt fegyveres összecsapások a világ nagy részének többnyire nem áll érdekében, ezért ilyenkor viszonylag hamar felbukkannak azok a szereplők, akik megpróbálnak közvetíteni a szemben álló felek között. A 21. században egyre gyakrabban merül fel a hasonló ügyeknél a Perzsa-öböl apró olajmonarchiája, Katar neve. Emögött pedig hosszas építkezés, de komoly stratégiai célok is felmerülnek. Elemzésünkben annak járunk utána, hogy pontosan mi motiválja Dohát a békés rendezések elősegítésében és mit nyerhet ezzel pontosan az ország.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×