eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Le Pen egyik jelöltet sem támogatja az elnökválasztás második fordulójában

Sem Nicolas Sarkozy konzervatív államfőt, sem szocialista kihívóját, Francois Hollande-ot nem támogatja a francia elnökválasztás május 6-i második fordulójában a szélsőjobboldali Marine Le Pen.

"Vasárnap üresen dobom be a szavazólapomat" - mondta kedden az első fordulóban a szavazatok 18 százalékával harmadik helyen végzett jelölt az általa vezetett párt, a Nemzeti Front hagyományos május 1-i nagygyűlésén a párizsi Opera előtti téren.

Le Pen a "legfőbb állampolgári szabadságnak" nevezte, hogy a 6,4 millió rá szavazó francia meggyőződése szerint választhat a második fordulóban. "Én is ezt teszem, se bizalmat, se mandátumot nem adok ennek a két jelöltnek" - hangsúlyozta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×