INFORÁDIÓ 

2018. március 25. vasárnap
Irén, Írisz

Brüsszel az üzleti bizalom helyreállítását várja a magyar hatóságokkal való eszmecserétől

InfoRádió / MTI
Az Európai Bizottság azt várja Magyarországtól, hogy teremtsen olyan biztonságos jogi környezetet, amely helyreállítja az üzleti bizalmat - erősítette meg az unió központi javaslattevő-végrehajtó intézményének szóvivője pénteken az előző napokban többször is megismételt brüsszeli hivatalos álláspontot.

Olivier Bailly ehhez ezúttal hozzátette: úgy gondolják, hogy a magyar hatóságokkal folytatott eszmecsere nyomán ezt sikerül majd elérni.

A szóvivő a pénteki bizottsági sajtótájékoztatón nem volt hajlandó belemenni annak a kérdésnek az értelmezésébe, hogy a Magyarországgal való hiteltárgyalások megkezdésének előfeltételei gazdasági-pénzügyi vagy politikai jellegű előfeltételek-e.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök pénteken az MR1-Kossuth Rádióban azt mondta: zsarolásnak tartaná, ha az Európai Unió politikai feltételeket támasztana a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) való megállapodás ügyében Magyarországgal szemben.

Olivier Bailly közölte, hogy Brüsszelben továbbra is elemzik az Európai Bizottság indoklással alátámasztott véleménye, illetve tájékoztatáskérése nyomán érkezett magyar kormányzati válaszokat. Nem közölt határidőt arra nézve, hogy az elemzés mikor készül el, illetve hogy a biztosok testülete mikor hozza meg az elemzés alapján a politikai döntéseket ezekben a kérdésekben.

A címlapról ajánljuk