eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Sebesültek a madridi tüntetésen

Legalább húsz ember, köztük hét rendőr megsebesült csütörtök este Madridban a gazdasági válság és a munkanélküliség miatt "felháborodott" tüntetők és a rendfenntartók összetűzésében - közölte a mentőszolgálat.

A spanyol rohamrendőrség csütörtökön - immár a harmadik egymást követő napon - ismét lezárta a Madrid központjában fekvő Puerta del Sol (Napkapu) teret, hogy megakadályozza a tüntető fiatalok visszaszivárgását a megmozdulások jelképévé vált helyszínre.

A blokád miatt tüntetők százai demonstráltak, felvonultak Madrid központjában, a rendőrség végül a belügyminisztérium épülete előtt feloszlatta a tömeget.

A Puerta del Sol teret május 17-étől június 12-éig sátortábor borította, ahol a gazdasági válság és a munkanélküliség miatt, illetve a szocialista kormány politikájával elégedetlen fiatalok, munkavállalók, állástalanok, nyugdíjasok, egy szóval a "felháborodottak" gyűltek össze és tüntettek.

Megmozdulásuk kiterjedt más spanyolországi és európai városokra. Végül maguk döntöttek úgy, hogy elvonulnak a térről, és más formában folytatják a tiltakozást, de egy információs pultot fenntartottak, s éjjel-nappal működtették. A rendőrség kedd reggel felszámolta az információs standot, amivel felbőszítette az elégedetlenkedőket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×