eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Tripoli visszautasítja a hágai elfogatóparancsot

Tripoliban visszautasítja a hágai Nemzetközi Büntetőbíróság elfogatóparancsát Moammer Kadhafi, egyik fia és a líbiai titkosszolgálat vezetője ellen a kormány.

Mohammed al-Gamúdi igazságügyi miniszter szerint a kabinet a NATO-t akarja segíteni abban, hogy elfogja és megölje az észak-afrikai ország vezetőjét. A miniszter emlékeztetett arra is, hogy Líbia nem írta alá a büntetőbíróság létrehozásáról rendelkező római szerződést, így nem ismeri el a testület ítélkezését.

A büntetőbíróság mindhármukat emberiesség elleni bűntettekkel vádolja.

Címlapról ajánljuk
Győrben lesújtott a három csapás szabálya, életfogytiglant kapott egy pedofil

Győrben lesújtott a három csapás szabálya, életfogytiglant kapott egy pedofil

Mivel az elkövetőt hasonló bűncselekmények miatt korábban már kétszer is elítélték, a mostani eset után lehetett alkalmazni a három csapás szabályát – mondta az InfoRádióban a Győri Fellebbviteli Főügyészség szóvivője. Takácsné Karácsony Anikó hozzátette: legkorábban 25 év múlva lehetne feltételesen szabadságra bocsátani a többszörös visszaeső bűnözőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Zombihitelek fenyegetik az ingatlanpiacot, már beindultak az eljárások az USA-ban

Zombihitelek fenyegetik az ingatlanpiacot, már beindultak az eljárások az USA-ban

Az NPR új vizsgálata szerint nőtt a második, jellemzően elfelejtett jelzáloghitelek miatt indult végrehajtások száma az Egyesült Államokban. A zombi jelzáloghiteleknek nevezett csomagok olyan hitelek, amelyekről a lakástulajdonosok azt hiszik, hogy már régen nem kell azokat fizetniük, mert a bankok már követelték rajtuk azokat. De ezek újra életre kelnek, amikor a behajtók fillérekért megvásárolják őket, majd megpróbálják behajtani a tartozást, gyakran visszamenőlegesen kivetett kamatokkal és díjakkal. Több százezer amerikai ingatlantulajdonos lehet érintett, ami súlyos válsághoz vezethet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 13:58
×
×
×
×