eur:
387.69
usd:
357.07
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

Megint sztrájk bénítja meg Görögországot

Újabb széleskörű sztrájkot tartanak szerdán a szakszervezetek Görögországban tiltakozván a kormány újabb megszorító intézkedései ellen.

A 24 órás munkabeszüntetés érinti egyebek mellett a vonatokat, a kompokat a minisztériumokat, az állami vállalatokat - például az elektromos műveket -, valamint több bankot. Zárva lesznek az iskolák, a kórházakban csak sürgősségi ellátást végeznek, és sztrájkolnak majd az újságírók is. A légiirányítók viszont ezúttal nem vesznek részt a sztrájkban.

A magángazdaságban dolgozók vezető szakszervezete (GSEE), valamint az ADEDY közszolgálati szakszervezeti szövetség mellett a főként az interneten szervezkedő "Felháborodott polgárok" csoportja is részt vesz az akcióban. Õk egyébként már több mint három hete minden nap megjelennek Athénban a parlament épülete előtt és a politikusokat szidalmazzák.

Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×