eur:
388.64
usd:
360.9
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Újabb légitámadás Tripoliban

A NATO újabb légitámadást hajtott végre Tripoliban szombaton, ezúttal nem az éjszakai, hanem a délelőtti órákban hallatszott detonáció a líbiai fővárosban a Reuters brit hírügynökség tudósítójának jelentése szerint.

A helyszíni beszámoló szerint "egy hatalmas robbanást" lehetett hallani közép-európai (s egyben helyi) idő szerint 10 óra tájban, amely "a levegőből jött, bomba vagy rakéta lehetetett". Nem sokkal később sűrű, fekete füstoszlop emelkedett a levegőbe.

Az AFP hírügynökség helyi tudósítója szerint a célpont a hadsereg egyik laktanyája volt Moammer el-Kadhafi líbiai vezető rezidenciájának közelében.

A NATO légiereje előzőleg péntek éjszaka támadta Tripolit az al-Arabíja arab hírtelevízió és a líbiai állam tévé-csatorna szerint, s ez utóbbi arról is hírt adott hogy a légicsapások "emberi és anyagi" veszteségeket okoztak Mizda település körzetében.

Kényszerleszállást hajtott végre szombaton két Mirage típusú francia harci repülő Máltán azt követően, hogy kifogyott az üzemanyaga - közölték a helyi polgári repülési hatóságok.

Ez már a negyedik alkalom, hogy a Líbia térségében a NATO hadműveleteiben részt vevő Mirage gépek kénytelenek Máltán landolni. A Líbia elleni műveletek kezdete óta összesen kilenc francia Mirage hajtott végre kényszerleszállást Máltán.

Május 22-én egy, a francia Charles de Gaulle repülőhordozó egyik Super Étendard harci gépe szakította meg Líbia feletti műveleteit és kért engedélyt kényszerleszállásra Máltán a térségben tomboló heves szélvihar miatt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×