eur:
385.49
usd:
354.3
bux:
68673.84
2024. május 15. szerda Szonja, Zsófia

Nyolc líbiai hadihajót süllyesztett el a NATO az éjszaka

Nyolc líbiai hadihajót süllyesztett el a NATO az éjszakai légicsapások során három kikötőben - jelentette be Brüsszelben az észak-atlanti szövetség. A közlemény szerint a NATO légierejének összehangolt akcióival a hadihajókat Tripoli, Szirt és Al Khums kikötőjében küldték a hullámsírba.

"Tekintettel a (líbiai) haditengerészeti egységek szélesedő bevetésére, a NATO-nak nem volt más választása, mint az, hogy határozott lépéseket tegyen Líbia polgári lakossága és a NATO tengeri erőinek védelmében" - olvasható a brüsszeli NATO-központ bejelentésében, amelyet Russel Harding brit ellentengernagy, az atlanti szervezet líbiai műveleteinek helyettes irányítója adott ki.

Tripoli közben cáfolta az olajminiszter szökéséről terjengő híreket, és azt állította, hogy Sukri Ganem hivatalos útra utazott külföldre, melynek során Tunéziát keresi fel, és több európai országba is ellátogat.

Az olajügyi miniszter esetlegesen amerikai számlákon lévő javait az amerikai pénzügyminisztérium még április elején, más líbiai vezetők számláival együtt, a Kadhafi-rezsim elleni szankciók keretében zárolta.

Líbia, amely a Kőolajexportáló Országok Szervezetének (OPEC) a tagja, naponta átlag 1,49 millió hordónyi kőolajat exportált, a Nemzetközi Energiaügynökség információ szerint 85 százalékban Európába. A kitermelés azonban a kormányellenes felkelés kezdete óta jelentősen visszaesett.

Címlapról ajánljuk
Még mindig műtik a szlovák kormányfőt - Robert Fico az életéért küzd

Még mindig műtik a szlovák kormányfőt - Robert Fico az életéért küzd

A védelmi miniszter és kormányfőhelytettes azt közölte, hogy Robert Fico állapota nagyon komplikált, és a miniszterelnök az életéért harcol.

Boris Pistoriusnál betelt a pohár: saját kormányára támadt a miniszter

Elfogyott a türelme Boris Pistoriusnak a költségvetési megtakarításokkal kapcsolatos, immár maratoni vitában. Ráadásul ennek egy koalíciós reggelin adott hangot, amelyet az általa vezetett minisztériumban tartottak több társminisztérium képviselőinek részvételével. Értesülések szerint a reggeli kellős közepén a miniszter olyan kijelentésre ragadtatta magát, amit többen akár félre is értelmezhettek volna.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×