eur:
390.72
usd:
364.96
bux:
68327.93
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Meghalt két magyar katona Afganisztánban

Életét vesztette két magyar katona Afganisztánban, amikor gépjárművük felborult - közölte a Honvédelmi Minisztérium. A balesetben négy társuk megsérült. A honvédelmi miniszter hősi halottá nyilvánította a két elhunyt katonát.

A katonák logisztikai szállítást végeztek, amikor Baglán tartományban, Mazar-i-Sariftól körülbelül 15 kilométerre, előzés közben a baleset történt.

A gépjárműben összesen hatan utaztak, egyikük a helyszínen, egy másik katona pedig a kórházba szállítás után halt bele a sérüléseibe.

Egy katona súlyos-életveszélyes, egy súlyos, de nem életveszélyes, kettő pedig könnyebb sérüléseket szenvedett.

Az elhunyt és sebesült katonák hozzátartozóit a történtekről a Magyar Honvédség tájékoztatta. A honvédelmi miniszter, a Honvéd Vezérkar főnöke, valamint a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka részvétét fejezte ki az elhunytak családjainak.

Hende Csaba honvédelmi miniszter a történtekről tájékoztatta a köztársasági elnököt, a miniszterelnököt, valamint az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának elnökét és a parlamenti pártok frakcióvezetőit, és hősi halottá nyilvánította a két elhunyt katonát.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Herbert Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×