eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Brutális bérgyilkosokon ütöttek rajta

A mexikói Los Zetas drogkartell két fegyveresét megölték, egyet pedig foglyul ejtettek hétfőn a guatemalai biztonsági erők, feltételezhetően abból a bandából, amely a hétvégén több mint kéttucat parasztot mészárolt le Guatemela északi részén, Petén tartományban.

Az akciót Santa Elena városában hajtották végre a biztonsági erők, s a több órás tűzharcban egy ügynök is megsebesült. A hatóságok azt feltételezik, hogy a két halott és foglyul ejtett társuk részt vett a közeli, Los Cocos nevű mezőgazdasági birtokon elkövetett gyilkosságokban. A rendőrök vasárnap e tanyán 27 mezőgazdasági munkás holttestére bukkantak, valamennyiükkel golyó végzett, s egy kivételével minden áldozatukat lefejezték a gyilkosok.

Az áldozatokat még csak alig felét azonosították - három kiskorú is, illetve két nő is van köztük -, de valószínűsítik, hogy mind a birtokon dolgoztak, amely Haroldo Waldemar León Lara tulajdona, akit viszont egy nappal előbb, szombaton gyilkoltak meg Flores külvárosában, Petén tartományban.

León Lara földbirtokos Juan José León - alías "Juancho León" - testvére volt, aki Guatelama keleti részének kábítószerpiacát uralta egészen 2008-ig, amikor a Los Zeta klán bérgyilkosai tíz társával együtt megölték. A guatemalai rendőrség feltételezése szerint a szombati gyilkosság is a mexikói kartell számlájára írandó.

A guatemalai rendőrség szerint a hétvégi gyilkosságokat egy 30-40 fős csoport hajtotta végre: gyilkosok után hajtóvadászatot indítottak, s a határőrizetet is megerősítették.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×