eur:
394.96
usd:
371.49
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Kigúnyolták Fukusimát

Tiltakozott a The New York Times Co. lapkiadó vállalatnál Japán New York-i főkonzulátusa csütörtökön egy, a fukusimai erőműbaleset következményeire utaló karikatúra miatt.

A gúnyrajz, amely az amerikai kiadóhoz tartozó Internatonal Herald Tribune szerkesztőségi véleményoldalán jelent meg csütörtökön, a mesebeli Hófehérkét ábrázolja, amint - kezében egy "Japáni nukleáris sugárzás" főcímű újsággal - egy almát kínáló vénasszonytól azt kérdezi, nem Japánból jött-e.

A főkonzulátus szerint mivel a rajz a Grimm-testvéreknek arra a meséjére utal, amelyben Hófehérke eszméletét veszti, miután beleharap egy mérgezett almába, közlése indokolatlan aggodalmakat kelthet a Japánból származó élelmiszerek biztonságosságával kapcsolatban.

A kifogásolt képen Hófehérke egy nagyítóüvegen át kétkedve vizsgálja az almát, s azt mondja a boszorkányként ábrázolt vénasszonnynak: "Várjon csak! Maga nem Japánból jött?"

A karikatúrát a China Daily című lap munkatársa, Lo Csie (Luojie) készítette, de egyelőre nem világos, hogy az megjelent-e már korábban az angol nyelvű kínai lapban is.

Kavamura Jaszuhisza helyettes főkonzul szerint a fogyasztóknak nem kell aggódniuk a Japánból származó élelmiszerek biztonságossága miatt, mivel azok megfelelő sugárellenőrzésen esnek át Japánban és az Egyesült Államokban is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 06:52
×
×
×
×