eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Klaus: Nem lesz világvége, ha megbukik a cseh kormány

Václav Klaus cseh államfő egy prágai lapnak adott interjújában úgy vélekedett, nem lenne világvége, ha esetleg megbukna a cseh kormány.

A Mladá Fronta Dnes című liberális napilapban hétfőn megjelent interjúban Klaus leszögezte: a kormányzati személycserék jóváhagyásával azért vár ki, mert szeretné, ha a koalíció egyértelműen kimondaná, hogy a problémák ellenére folytatni kívánja-e a kormányzást vagy sem.

"Meggyőződésem, hogy a kormány néhány tagjának egyeztetés nélküli visszahívása - amikor az érintett miniszterek mind egy párt tagjai, s egyikük a párt elnöke - a koalíció szétesését jelentené. Természetesen ez az eljárás is lehetséges, s nem jelentené a világ végét, de akkor ezt ki kell mondani, s nem azt színlelni, hogy másról van szó" - jelentette ki Klaus.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×