eur:
387.83
usd:
357.67
bux:
68145.97
2024. május 17. péntek Paszkál

A portugál miniszterelnök is támogatja a magyar elnökséget

Orbán Viktor a NATO-csúcs első munkaértekezlete után kétoldalú megbeszélést folytatott José Socrates portugál miniszterelnökkel, akivel áttekintették az EU előtt álló, kihívásokkal teli időszakot.

A portugál miniszterelnök teljes támogatásáról biztosította magyar kollégáját a következő fél év munkájában - közölte Szijjártó Péter, Orbán Viktor miniszterelnök szóvivője.

Péntek délután megkezdődött Lisszabonban a NATO csúcstalálkozója, melynek első munkaülésén felszólalt Orbán Viktor miniszterelnök. Elmondta: az Európai Unió soros elnökeként mindent meg fog tenni a NATO és az EU közötti politikai kapcsolatok javítása érdekében.

Orbán Viktor a felszólalásában kiemelte, hogy a Nyugat-Balkán számára a térség stabilitása érdekében biztosítani kell az európai perspektívát. Orbán Viktor emellett támogatásáról biztosította a NATO új stratégiai koncepcióját - olvasható a Miniszterelnökség közleményében.

Címlapról ajánljuk

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×