eur:
401.3
usd:
365.86
bux:
0
2024. október 7. hétfő Amália

Összeütközött két vonat Bulgáriában, sérültek

Frontálisan ütközött két vonat hétfő reggel Bulgária nyugati részén, tizenöt ember megsérült.

Az egyik szerelvény Szerbiából Törökországba tartott, és 90 utast szállított. A másik, szolgálati vonaton csak a bolgár vasutak alkalmazottai tartózkodtak.

"A sérültek közül kettő állapota súlyos, valószínűleg a mozdonyvezetőkről van szó" - mondta Veszelin Vucskov belügyminiszter-helyettes.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Eddig elnéző volt a NAV, de jövőre tízmilliós bírságok röpködhetnek a cégeknek

Eddig elnéző volt a NAV, de jövőre tízmilliós bírságok röpködhetnek a cégeknek

Tavaly óta új adatszolgáltatási kötelezettség terheli a kapcsolt vállalkozással rendelkező közép- és nagyvállalatokat, már a társasági adóbevallásukban is szerepeltetniük kell bizonyos, a transzferár dokumentációban is szereplő adatokat, amely a Niveus Consulting Group adószakértői szerint akár 10-20 ezer céget érinthet. Ehhez képest tavaly, a Pénzügyminisztérium statisztikái szerint mindössze 5512 cég nyújtott be transzferáras adatszolgáltatást, vagyis sokan nem tettek eleget – időben vagy egyáltalán – kötelezettségüknek, ennek ellenére egyelőre elmaradtak a jelentős bírságok. Ez annak köszönhető, hogy a NAV támogatólag lépett fel az ellenőrzések során és jellemzően csak hiánypótlásra szólította fel a cégeket, azonban több jel is arra mutat, hogy jövőre már elillanhat ez a jóindulat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×