eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta

Új vezér születik a kommunista Koreában

Az észak-koreai hadsereg a betegeskedő Kim Dzsong Il mellett az ő legkisebb fiát is jelölte saját küldöttjének a Munkapárt kedden kezdődő kongresszusára - jelentette hétfőn a Csoszun Ilbo című dél-koreai napilap.

Az állampártnak három évtized óta ez lesz a legnagyobb kongresszusa, és ezen új vezetőséget választanak a szervezet élére. Az eseményt nagy várakozás előzi meg: külföldi megfigyelők feszült figyelemmel követik, annak jeleit keresve, hogy az észak-koreai vezető kinevezi-e utódjának harmadik fiát, Kim Dzsong Unt.

A világtól elzárkózó országban a zökkenőmentes hatalomátadásnál nagyon fontos, hogy a hadsereg támogassa a jelöltet, különös tekintettel arra, hogy az illetőnek - akinek korát a külvilág nem ismeri pontosan, csak annyit tudni róla, hogy húszas évei közepén jár - kevés vezetői tapasztalata van.

A dél-koreai lap által idézett források elmondták: miközben közismert, hogy Kim Dzsong Ilt megválasztották kongresszusi küldöttnek, fiának jelölése csak a hadsereg vezetésében tudott dolog, igaz, ott széles körben.

Címlapról ajánljuk
Olyan betegséget terjesztenek már itthon is a szúnyogok, ami ellen nincs védőoltás

Olyan betegséget terjesztenek már itthon is a szúnyogok, ami ellen nincs védőoltás

A tavalyi évhez képest háromszorosára nőtt a nyugat-nílusi lázzal fertőzöttek száma Magyarországon, a 2018-as járvány adatait azonban még messze nem közelíti meg. A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ kimutatásai szerint itthon az idén eddig 99-en kapták el a vírust, a legtöbb eset Budapesten, Pest és Hajdú-Bihar vármegyében volt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 6. 20:46
2024. október 6. 20:16
×
×
×
×