eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Hatalmas viharok pusztítottak a szomszédban

A hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék miatt sokfelé kiöntöttek a patakok és kisebb folyók Ausztriában. Alsó-Ausztriában több mint 15 ezer hektáron jég okozott pusztítást szőlőkben és a gabonaföldeken, hét és fél millió euróra becsülik a kárt.

Heves viharok okoztak kárt péntekre virradó éjszaka Ausztria középső és keleti részén.

A hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék miatt sokfelé kiöntöttek a patakok és kisebb folyók. Az áradások mellett kidőlt fák és földcsuszamlás tett számos útszakaszt átmenetileg járhatatlanná Alsó-Ausztriában, Karintiában, Stájerországban és Salzburg tartományban.

Alsó-Ausztriában több mint 15 ezer hektáron jég okozott pusztítást szőlőkben és a gabonaföldeken, hét és fél millió euróra becsülik a kárt. Több mint ezernyolcszáz tűzoltót vetettek be az éjszakai és a hajnali órákban a tartományban. Tulln térségében egy gépkocsi elakadt egy elöntött vasúti átjáróban, a tűzoltók mentették ki a sofőrt.

Karintiában a Lavant patak völgyében néhol félhavi csapadéknak megfelelő mennyiségű, négyzetméterenként negyven liter eső esett - számolt be az osztrák rádió.

A Magyarországgal szomszédos Burgenlandban sokfelé elöntötte a víz a pincéket és a boldogasszonyi (Frauenkirchen) baleseti ambulancia egy részét is. Fertőmeggyesen (Mörbisch) és Szentmargitbányán (St. Margarethen) egy-egy szabadtéri előadást kellett félbeszakítani a vihar miatt.

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×