eur:
385.48
usd:
354.22
bux:
68673.84
2024. május 15. szerda Szonja, Zsófia

Nemi erőszakkal vádolt papot fogadott a pápa

Fogadta a Vatikánban a szexuális visszaéléssel is vádolt volt augsburgi püspököt, Walter Mixát XVI. Benedek pápa. A zárt ajtók mögött tartott megbeszélés részletei egyelőre nem ismertek.

A 69 éves, tisztségéből felmentett Mixa korábban annyit mondott, eleget akar tenni a pápa meghívásának, ugyanakkor távozásának körülményeiről nem kíván tovább beszélni.

Federico Lombardi, a Vatikán szóvivője "személyes magánbeszélgetésként" határozta meg a szentatya és Mixa találkozóját, amelyről nem biztos, hogy a Szentszék nyilvánosan is beszámol majd.

Feltehetőleg szó esett az egykori augsburgi püspök jövőjéről, és elképzelhető, hogy egy új egyházi feladattal is megbízzák. Mixa a Die Welt című német hetilapnak a lemondása után adott interjúban azt mondta, hogy összeesküvés áldozata lett, és szeretne újra az egyház szolgálatába állni.

XVI.Benedek május 8-án mentette fel az augsburgi püspököt tisztségéből, és ezzel egyúttal arra a dokumentumra is reagált, amelyben legközelebbi munkatársai Walter Mixát azzal gyanúsították, hogy állandó alkoholproblémákkal küszködik és a fiatal papoknak szexuális ajánlatokat tett.

A volt püspök ügyét még vizsgálják, és a felső bíróság egyelőre nem erősítette meg az ellene emelt vádakat.

A 69 éves Walter Mixát korábban azzal vádolták, hogy a hetvenes években, még egyszerű papként, a rábízott fiatalokat a legdurvább módon bántalmazta. A szexuális bűncselekmények elkövetésének gyanúja akkor is felmerült, az ingolstadti államügyészség azonban ezt a vádat bizonyítékok hiányában ejtette.

Címlapról ajánljuk
Még mindig műtik a szlovák kormányfőt - Robert Fico az életéért küzd

Még mindig műtik a szlovák kormányfőt - Robert Fico az életéért küzd

A védelmi miniszter és kormányfőhelytettes azt közölte, hogy Robert Fico állapota nagyon komplikált, és a miniszterelnök az életéért harcol.

Angela Merkel nem kapott meghívót a CDU-kongresszusra, de a Zöldeknél beszédet is mondott

Nagy visszhangot váltott ki, hogy Angela Merkel szinte főszereplője volt egy zöldpárti politikus búcsúztatójának. A szóban forgó politikus az a Jürgen Trittin volt, aki a tizenhat évig tartó Merkel-érában tekintélyes ellenzéki képviselőként mindvégig az akkori kancellár korrekt és sokak által tisztelt ellenfele volt. Ezért talán nem is véletlen, hogy a búcsúztatóra meghívták Angela Merkelt, aki meg is lepte vendéglátót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×