eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Nagyarányú kormányátalakítás Dániában

Lars Lökke Rasmussen dán miniszterelnök kedden nagyarányú kormányátalakítást hajtott végre; több mint egy tucatnyi tárca élén történt váltás, köztük a védelmi, az igazságügyi és a külügyminisztérium élén is.

A külügyi tárcát Lene Espersen, a konzervatív párt elnöke, miniszterelnök-helyettes, volt gazdasági miniszter veszi át. Õ az első női külügyminiszter az ország történetében. Elődje, Per Stig Möller kulturális miniszter lesz.

A hétfőn hivataláról váratlanul lemondó Sören Gade védelmi minisztert Gitte Lillelund Bech váltja. Õ lesz az első nő a dán védelmi tárca élén.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×