eur:
389.46
usd:
362.58
bux:
68013.22
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Már 124 halottja van a permi tűznek

Oroszországban 124-re emelkedett a péntek éjszaka Permben pusztító tűzvész halálos áldozatainak száma. A tűz egy úgynevezett hideg tűzijáték petárdája miatt keletkezett.

A lángok pillanatok alatt elborították az 500 négyzetméteres helyiség jelentős részét, és a klub fennállásának 8. évfordulóját ünneplő mintegy 300 ember többsége nem tudott idejében kijutni.

112 embert még kórházban ápolnak, 80 sérült állapota súlyos, 60 embert géppel lélegeztetnek.  Az áldozatok száma tovább is emelkedhet.

Szergej Sojgu, a rendkívüli helyzetek minisztere azt mondta: nyolc permi tisztségviselőt bocsátottak el állásukból, akik - mint fogalmazott - megakadályozhatták volna a tragédiát. A hatóságok korábban őrizetbe vették a kiégett mulató vezetőjét, a klub két tulajdonosát, művészeti vezetőjét és azt a vállalkozót, aki a tüzet okozó petárdákat szállította.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×