eur:
401.97
usd:
366.25
bux:
74032.43
2024. október 8. kedd Koppány

Balhé és vita az újinfluenza miatt lefújt meccs után

A bírálatok kereszttüzébe került a Francia Labdarúgó Liga vezetése azt követően, hogy versenybizottsága az utolsó pillanatban elhalasztotta az Olympique Marseille - Paris Saint-Germain vasárnap estére tervezett örökrangadót. A testület a mérkőzés megkezdése előtt mindössze hét órával hozta meg a döntését, mivel a fővárosi csapat, a PSG három játékosánál új típusú influenzavírust diagnosztizáltak.

A halasztás ellenére több száz, a határozatról mit sem tudó párizsi szurkoló mégis megérkezett Marseille-be, ahol összecsaptak a helyiekkel. A több órán át tartó verekedést a rendőrségnek estére sikerült megfékeznie, néhány embert kórházba szállítottak, több tucatnyit pedig előzetes letartóztatásba helyeztek.

Amint az InfoRádióban beszámoltunk róla, a Labdarúgó Liga versenybizottsága több sportorvos tanácsára azt követően döntött a mérkőzés elhalasztása mellett, hogy vasárnap kiderült: a jobbszélső Ludovic Giuly és a középhátvéd Mamadou Sakho után a középpályás Jérémy Clément is megfertőződött a H1N1-vírussal. És a vita éppen ez utóbbi diagnosztizálása miatt robbant ki, az Olympique Marseille elnöke ugyanis furcsának nevezte, hogy a középpályás egyáltalán útnak indulhatott csapatával, holott információi szerint már szombaton aggódtak az egészségi állapota miatt.

"Miként lehetséges, hogy a PSG vezetői nem féltek attól, hogy Clément esetleg megfertőzheti a csapat többi tagját is?" - tette fel a kérdést Jean-Claude Dassier, aki szerint a Labdarúgó Ligának nem az utolsó pillanatban, hanem legalább egy nappal korábban le kellett volna fújnia a találkozót. "Ehelyett még szombaton is azt közölték, hogy a mérkőzést mindenképpen megrendezik" - dohogott az elnök.

Jean-Claude Dassier egyébként a Marseille sűrű programjára való tekintettel azt szeretné, ha minél hamarabb lejátszhatnák az elmaradt mérkőzést, és új időpontként szerdát javasolja. A párizsiak edzője azonban azt mondja: csapatát 72 órás karanténba helyezték, így egyelőre fogalma sincs, hogy mikor lesznek képesek pályára lépni.

A PSG kilátásait ráadásul erősen rontja, hogy úgy tűnik, a csapat további két tagja, Louis Arnaud csatár és az egyik pályaedző szintén megfertődődött a H1N1-vírussal.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
MÁV-vezérigazgató a késésekről: rendkívül bosszantó, itt az ideje a felújításoknak

MÁV-vezérigazgató a késésekről: rendkívül bosszantó, itt az ideje a felújításoknak

A tervek szerint jövőre megkezdődnek azok a vasúti pályafelújítások, melyek eredményeként a jövőben kevesebb késéssel közlekedhetnek a vonatok – mondta az InfoRádióban a MÁV-csoport vezérigazgatója. Hegyi Zsolt hozzátette: idén nyáron a balatoni vonalon is voltak komolyabb fennakadások, ezeken menetrendi átszervezéssel változtatna a vasúttársaság a 2025-ös főszezonban.

Karácsony Gergely: az én felelősségem az, hogy a város működését garantáljam

A főpolgármester várospolitikát fog képviselni, a frakciók pedig, úgy tűnik, hogy pártpolitikát akarnak képviselni a várospolitika farvizén – mondta Karácsony Gergely az InfoRádió Aréna című műsorában. Budapest főpolgármestere beszélt a közgyűlési többség megszerzésének a lehetőségeiről, a költségvetés nehézségeiről, a kormánnyal való viszonyáról és az autósüldözés folytatásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.08. kedd, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
Esnek a tőzsdék, kilőtt az olaj ára

Esnek a tőzsdék, kilőtt az olaj ára

Múlt pénteken végül sikerült javítaniuk a közel-keleti konfliktus eszkalálódásával terhelt heti teljesítményükön a tőzsdéknek, részben a vártnál jóval erősebb amerikai munkaerőpiaci adatnak köszönhetően. A pozitív momentum úgy tűnt, hogy a hét elején is kitart, hiszen Ázsiában emelkedtek ma a tőzsdék - bár kínai piacok egy része továbbra is zárva tartott -, és Európában is pozitív felütéssel indult a nap, ezt követően elbátortalanodtak a befektetők és oldalazást láttunk Európában, az amerikai tőzsdék pedig egyre nagyobb mínuszban vannak. Eközben a geopoltikai feszültségek fokozódásának köszönhetően nagyot ugrott az olaj ára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×