eur:
399.18
usd:
363.86
bux:
0
2024. október 9. szerda Dénes

Bukás előtt a román kormány

Romániában bizalmatlansági indítványt nyújtott be az ellenzék a kormány ellen, amelynek bukása nagyon valószínűnek tűnik, ugyanis valamennyi ellenzéki politikai erő Emil Boc miniszterelnök kisebbségi kabinetjének a menesztése mellett foglalt állást.

Az indítványt a Nemzeti Liberális Párt és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség terjesztette a parlament elé. A kormány sorsa a múlt héten ellenzékbe vonult Szociáldemokrata Párt kezében van. Mircea Geoana, az immár legerősebb ellenzéki tömörüléssé vált szociáldemokraták vezetője úgy nyilatkozott, hogy pártja támogatja az indítványt.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor az Európai Parlamentben: vitanap rengeteg kérdéssel

Az Európai Parlament szerdán kilenc órától meghallgatja Orbán Viktor miniszterelnököt, aki bemutatja Magyarország soros elnöki programját, de utána éles vita várható, amelyen aktuálpolitikai kérdések is napirendre kerülhetnek, mert a magyar kormánynak sok kérdésben markánsan eltér az álláspontja az uniós fősodortól – mondta Zalai Csaba, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Nemzetközi Szervezetek Kutatóműhelyének vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×